WYSIWYG Web Builder
Behandelplan voor een gezonde mond

Wanneer u klachten heeft die te maken hebben met uw tandvlees en met tandplaque, bied ik u een behandelprotocol aan om uw mond gezond te krijgen.
Dit  protocol bestaat meestal uit 2 zittingen van 20 minuten waarin de volgende stappen aan de orde zullen komen: advies, begeleiding en een poetsles.
Hiermee wil ik u helpen een gezonde mond te krijgen en te houden en daardoor ernstige gebitsproblemen en tandvleesproblemen en pijnklachten te voorkomen of tenminste te beperken.
De poetsles wordt vaak door Kasia gegeven.


1e zitting
U krijgt een plaquetest met rode kleurstof, daarmee laten we u zien waar  tandplaque in uw mond zit en leggen dat vast (plaquescore).
Bij een goede houding van de tandenborstel kan de tandplaque verwijderd worden met poetsen, ook onder het tandvlees.
De tandenborstel komt niet overal, met name niet tussen de tanden en kiezen in.  Daar moet gereinigd worden met behulp van andere middelen zoals ragers , stokers en floss.
U krijgt door ons geadviseerde ragers mee
Vaak is het nuttig om samen met u het borstelen en rageren te oefenen. Elke mond is namelijk anders en daarom moet een demonstratie individueel zijn afgestemd.
We maken uw gebit goed schoon.


2e zitting
De plaquetest wordt herhaald om te kijken waar eventueel nog tandplaque zit.  Er wordt opnieuw geoefend.  Soms is een derde zitting en oefening noodzakelijk.
Bij elke periodieke controle zal ik samen met u bekijken of u het geleerde heeft kunnen vast houden.